Okul kantinlerine sıkı denetim

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda okulların kantinlerini denetim altına aldı.

Okul kantinlerine sıkı denetim

ÖMER BİLİK

 
Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini inceleyen zabıta ekipleri hijyen, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına, gıda maddesi ürünlerin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, yangına karşı alınan önlemler, haşere ve kemirgenler, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri gibi konularda incelemelerini sürdürüyor.

HİJYEN KONTROLÜ

Gıda konusunda gerçekleştirilen denetimlerde önceliğin, yerinde üretilen gıdalar olduklarını belirten Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, okul kantinlerinde hazırlanarak satışa sunulan tost, döner, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığını ifade etti. Aksakal, “Bu ürünler hazırlanırken kullanılan malzemelerden, hazırlanış şekline, satışına ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması gerekir. Kurallara uymayanlar uyarıldığı gibi yasaların öngördüğü cezai işlemleri de uygulamaktayız” dedi. 

Öğrencilerin sağlıklarını korumak amacında olduklarının belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, öğrencilerin sağlıklarının her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X