Okul servisinde kemer zorunlu

Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak için trafik ekipleri denetimlerini arttırdı.

Okul servisinde kemer zorunlu

SADULLAH ORGAN

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul taşıtları sıkı takibe alındı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, İnegöl’de ilk günden itibaren başladıkları öğrenci servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. 

Ekipler, Okullar Bölgesi, Nikah Salonu önü, Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu bölgesindeki okullara servis yapan araçların, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Servis Araçları Yönetmeliğine uygunluğunu gözden geçiriyor. 

Servis araçlarında her koltukta oturan öğrencilerin kemer takmalarının zorunlu olduğuna dikkat çeken yetkililer, bu konuda sürücüleri de uyarıyor. Ayakta öğrenci taşınmasına da göz yummayacaklarını söyleyen yetkililer, ‘Öğrencilerimiz güvenli şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak için her türlü tedbiri aldık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın can güvenliği bizler için çok önemli’ dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetmilileri, servis araçlarına yönelik denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X