Okul sütü sektöre katkı sağlıyor

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, okul sütü programının amacının, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak olarak belirlendi

Okul sütü sektöre katkı sağlıyor

Yetkin, bu uygulamanın süt ve hayvancılık sektörlerine de önemli katkısı olacağını söyledi. Türkiye’de süt ve süt ürünleri tüketiminin Avrupa ve dünya rakamları ile kıyaslandığında son derece düşük kaldığına dikkat çeken Yetkin, AB ülkelerinde kişi başına yıllık içme sütü tüketiminin 75, ABD’de 90, Avustralya’da 100 kilogramın üzerinde iken Türkiye’de bu rakamın 20 kilogram civarında olduğunu kaydetti.

ÜRETİCİ ZARAR EDİYOR

Yetkin, tüketimin düşüklüğü nedeniyle süt üretimi biraz arttığında stoklar oluştuğunu ve fiyatların gerilediğini ifade etti. Yetkin, ‘Geçen yılın haziran ayında Ulusal Süt Konseyi tarafından 1 lira 15 kuruş olarak belirlenen çiğ sütün litre fiyatı o günden bugüne artmamış hatta fiilen düşmüştür. Bunun sebebi, sanayicinin piyasada gereğinden fazla süt olduğunu öne sürerek fiyatların aşağı çekilmesini istemesidir. Üretici ise başta yem fiyatları olmak üzere artan girdi fiyatlarına karşın süt fiyatları artmadığı için zarara sürüklenmekte ve süt ineklerini kesime göndermektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X