‘Okul taşıtları’na şok denetim

Polis, öğencilerin seyahat güvenliği için ders zilinin çaldığı günden buyana binin üzerinde servis aracını denetledi.

‘Okul taşıtları’na şok denetim

OKTAY KAYALAR

Polis, okul servislerini bu yıl da sıkı takibe aldı. Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Servisçiler Odası eğitim yılı başlamadan önce komisyon oluşturup servis taşımacılığı yapan tüm araçları en ince ayrıntısına kadar gözden geçirerek sürücülere eğitim verdi.

Üzücü ve telafisi güç olayları önlemek adına ders zilinin çaldığı günden itibaren denetimlere başlayan ekipler, binin üzerinde okul taşıtını belli noktalarda durdurdu. Araçlarda eksiklik olup olmadığına bakan ekipler, çeşitli kural hatası yaptıkları için 48 sürücüye 12 bin 360 lira ceza yazdı.

Yetkililer,  ‘Şok denetimler yapacağız. Bu kontroller alışıla gelmiş belirli saatlerde değil, günün her saatinde olabilir. Her sürücü kularallara uygun hareket etsin. Böyle davrananlara ceza yazmak yerine memnuniyetimizi dile getirip teşekkür ederiz’ şeklinde konuştular.

NELERE DİKKAT EDİLİYOR

Ayakta öğrenci taşınıyor mu?

Taşıtta rehber bulunuyor mu?

Bakım ve Onarım Takip Formu var mı?

‘Okul taşıtı’ yazısı mevcut mu?

Işıklı ‘Dur’ tabelası çalışır durumda mı?

Koltuklarda emniyet kemeri bulunuyor mu?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X