Okul yakana 17 yıl hapis

Van’ın İpekyolu İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunu molotofkokteyli atarak ateşe verdikleri için yargılanan 18 yaşından küçük 8 sanık, 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Okul yakana 17 yıl hapis

Van’da 15 Mart 2013 tarihinde İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi’ndeki Vangölü İlköğretim Okulu’nu molotofkokteyli kullanarak ateşe verdikleri iddiasıyla “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla haklarında dava açılan 18 yaşından küçük 8 tutuklu sanığın karar duruşması, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü.

Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, 8 sanığı, yaşlarından dolayı kanunda belirtilen indirim maddelerini de uygulayarak “terör örgütü üyesi olma”, “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma”, “kamu malına zarar verme”, “bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” ve “nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından 10 yıl 6 ay 20 gün ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırdı. 

‘ZORUNLU ASKERLİK’

“Terör örgütü kurulduğu günden bu yana ülkemiz genelinde birçok silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirerek, birçok kamu görevlisi ve sivil vatandaşın ölümüne neden olmuştur” ifadesi kullanılan kararda, “Silahlı mücadeleyi başlatan örgüt bir taraftan halka yönelik propaganda yaparak örgüte eleman kazandırmaya çalışırken diğer taraftan da ‘zorunlu askerlik’ adı altında bölge halkı gençlerinden savaşçı temin etmiştir” vurgusu yapıldı.

EYLEMCİLERE PARA

Eylemleri, ismi Fuat olan Diyarbakırlı birinin organize ettiğini belirten S.T, okul yakma eylemlerine katılmadığını ileri sürdü. Örgütün eylemlerde kullanmak istediği kişilere para dağıttığına dikkati çeken S.T, şunları kaydetti: “İsmi Fuat olan kişi, eylemleri yapacak kişileri belirler ve onlarla görüşür. Üzerinde fazla para bulundurur ve kullanmak istediği kişilere bu paralardan verir. Kendisi daha önce mahalle sorumlusu olan Reber isimli kişinin arkadaşı olduğunu ve mahalle sorumluluğu görevi devraldığını söylemektedir. Son zamanlarda meydana gelen molotofkokteyli atma ve diğer olayların arkasında olan kişi budur.”

Anaokuluna yeni saldırı

Van İpekyolu’ndaki bir anaokuluna PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcı atıldı.

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki İpekyolu Merkez BİLFEN Anaokulu’nun bahçesine önceki gece geç saatlerde giren teröristler, kurumun camları ve korkuluğunu kırdı. Teröristlerin pencereden içeriye attığı el yapımı patlayıcı, okulun idare kısmı ile sınıfta hasar oluşturdu. Güvenlik güçleri, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, okulda inceleme yaparak delil toplarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X