Okul yapıp devlete kiraya verecek

Milli Eğitim’de bir ilk olacak uygulama Türkiye’de ilk kez Bursa’da hayata geçiyor. Müteahhit yapacağı okulu önce devlete kiraya verecek, bir süre sonra da hibe edecek.

Okul yapıp devlete kiraya verecek

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever işadamı Osman Koçak arasında imzalanan protokol gereği,  Türkiye’de ilk defa “Yap-Kirala-Hibe Et Modeli” ile Sırameşeler Mahallesi’ne yapılacak olan Halit Baki Ticaret Lisesi’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Törende konuşan Vali Karaloğlu, ‘Türkiye’de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı hukuki alt yapısını hazırlayıp, protokollerini yaptı. Sonra, Bakanlığın Bursa Valiliğine yetki vererek, İş adamıyla oturup protokol yaptığımız iki adet okulun temelini bugün gerçekleştiriyoruz. Bu aynı zamanda kamuda yeni bir finansman modelidir” dedi.

AYLIK 100 BİN TL KİRA

Yeni finansman sisteminin işleyişi hakkında bilgi veren Karaloğlu, yeni sistemde işadamının arsası üzerine kendi yapacağı toplam 48 derslikli 2 tane okulu devlete aylık 100 bin lira kiraya vereceğini söyledi. Sekiz yılın sonunda da arsa ve okulunu devletin mülkiyetine geçeceğini belirten Vali Karaloğlu, böylelikle işadamının devlete okul yaparak toplu parasını kullanıp kira alacağını kaydetti.

Sistemin Türkiye’de ilk defa Bursa’da yapılmasının da önemi üzerinde duran Vali Karaloğlu, protokolde okul inşaat süresinin 18 ay olduğunu, kira tutarının da sabit olacağını, 8 yılın sonunda okulu yaptıran işadamına toplam 9 milyon 600 bin TL. ödemiş olacağını belirtti. İşadamı Osman Koçak’ın bu süre içinde okulların bakımından, onarımından sorumlu olacağını bildiren Karaloğlu,  bu modelin bütün kamu işlerine uygulanabileceğini düşündüğünü ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X