Okula ve hastaneye saldırı: En az 20 ölü

Suriye’de Esad güçlerinin Şam’ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi yaralandı.

Okula ve hastaneye saldırı: En az 20 ölü

Suriye’de Beşşar Esad rejimi güçlerinin Şam’ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 30’dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esad rejimine bağlı savaş uçakları Doğu Guta’nın Deyr Asafir beldesindeki bir ilkokul ve hastaneye saldırı düzenledi. Çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 30’dan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

 

Ölüler arasında sivil savunma ekiplerinin de olduğu belirtiliyor.

 

Esad güçleri Türkmen köylerini vuruyor

 

Esad’a ait birliklerin, Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerini top atışına tuttuğu bildirildi.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, son 4 gündür sessizliğin hakim olduğu bölgede, rejim güçleri, öğle saatlerinden itibaren Türkmendağı’ndaki Yamadi köyü ve çevresine saldırı başlattı.

 

Yayladağı ilçesi sınırına 500 metre kadar uzaklıktaki köyün, uzaktan atılan havan ve füzelerle yoğun şekilde vurulduğu kaydedildi. 

 

Saldırılarda bazı ev ve çadırların zarar gördüğü öğrenilirken, patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X