Okulda ezan okuyan müdüre tepki

Eğitim-Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı, Özlüce Anadolu Lisesi Müdürü Mevlüt Yıldırım’ın cuma günü, cuma namazına çağrı için tüm okulda duyulacak şekilde ses sistemi ile ezan okuduğu ileri sürdü.

Okulda ezan okuyan müdüre tepki

Bazı öğrenci ve velilerin de buna tepki gösterdiğini kaydeden Erdağı, “İdarecilerin görev ve sorumlulukları yasa ve yönetmeliklerle belirlenmişken birçok okul müdürü ve idarecisi yetkilerinin dışına çıkarak devletin değil siyasi iktidarın görevlisi olarak çalışıyor. Özlüce Anadolu Lisesi’nde 28 Nisan Cuma günü, okul müdürü Cuma namazına çağrı için tüm okulda duyulacak şekilde ses sistemi ile ezan okumuştur. 

Net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; hiçbir öğrencimizin ve eğitim çalışanın ibadetini yerine getirmesinde sorun yoktur. Bu yaşanan sorun yasa ve yönetmeliklerde olmayan bir şekilde çocuklarımızın dini çalışmalara yönlendirilmesi ve de bunun bizzat okul müdürü tarafından yapılmasıdır. Bu konuyla ilgili yasal girişimlerde bulunacağız. Nilüfer İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de göreve davet ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği için eşit, bilimsel ve laik eğitim mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X