Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazır

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki 13 okulu yenileyerek, çocukların daha iyi şartlarda eğitim alacakları modern birer eğitim yuvasına dönüştürdü.

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazır

Milli Eğitim tarihinin Türkiye’de tek çatı altında yapılmış en büyük okulu olan Murat Hüdavendigar Lisesi’ni inşa eden, Mehmet Akif Mahallesi’nde Osmangazi İlköğretim Okulu adıyla yeni bir ilköğretim okulunu eğitime kazandırmaya hazırlanan Osmangazi Belediyesi’nin eğitime desteği sürüyor. Bugüne kadar ilçedeki 200’den fazla okulun dersliklerini yenileyen, boya, badana, çevre düzenlemesi ve spor sahası gibi birçok konuda okullara destek olan Osmangazi Belediyesi, yaz tatilinde ilçedeki 13 okulu daha yenileyerek, 2015-2016 eğitim-öğretim dönemine hazırladı.

“Eğitime yapılan yatırım, modern Türkiye’nin geleceğine yapılmış en büyük yatırımdır” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendilerine iletilen talepler doğrultusunda yaz tatili boyunca 13 okulun yenilendiğini söyledi. Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak eğitime yüzde yüz destek veriyoruz. Yaz tatili süresince çocuklarımız dinlenirken, bizler onların daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için gece gündüz çalıştık. Bugüne kadar okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı eğitim ortamları oluşturmak için her türlü fedakarlığı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaz tatilinin başlaması ile birlikte Başaran Ortaokulu, Bursa Anadolu Lisesi, Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih İlkokulu, Fatih Ortaokulu, Hürriyet Başöğretmen Ortaokulu, Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Bakımcı Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu, M. Nezir Gencer İlköğretim Okulu, Sönmez İlkokulu ve Ortaokulu, Şehit Jandarma Er Erman Adın İmam Hatip Ortaokulu ve Şükrü Şankaya İlkokulu’nda yürütülen çalışmaların tamamlanarak, yeni döneme hazır hale getirildiğini ifade etti.

Yapılan çalışmalar ile okulların öncelikli ihtiyaçlarını karşıladıklarını, çocukların daha sağlıklı ve güvenli eğitim ortamına kavuşmasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımız daha keyifli bir ortamda eğitim alacaklar. Osmangazi’de bakımsız okul kalmayacak. Eğitim yatırımları, önceliğimiz olmaya devam edecek” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X