Okullara yeni binalar

Yenişehir’de okullara yeni binalar kazandırılarak bu alanda yaşanan sıkıntılar giderilmeye çalışılıyor.

Okullara yeni binalar

GÜRHAN ADANA   

Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne yeni bir okul binasının inşa edildiğini, Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içinse kullanılmayan bir okul binasının onarıldığını belirtti.       

                    

100. Yıl Mahallesi’ndeki Okullar Bölgesi’nde 4 katlı yeni bir bina yapıldığını söyleyen Ayaz, bu binanın Ulucami Mahallesi’ndeki Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin kullanımına verileceğini kaydetti. 

Bu okul binasının yapımının tamamlanarak, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağını belirten Ayaz, “Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin halen kullanmakta olduğu bina, 35 yıl önce inşa edilmiş. Okulun derslik ve laboratuar gereksinimlerini karşılamıyor. Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bu binayı boşaltmasıyla, Tahirağa ve Süleymanpaşa İlk-Ortaokullarından öğrenciler buraya getirilecek. Bu binada yeni bir okul oluşturulacak. Bina, 400’ün üzerindeki öğrencinin eğitim görebileceği kapasiteye sahip. Bu planlama sonunda, yakınlardaki Tahirağa ve Süleymanpaşa okullarındaki yoğunluk azaltılmış olacak ve bu okullar 2’li eğitimden tekli eğitime geçecek” dedi.

300 ÖĞRENCİ

Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz öte yandan Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ise İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bir katında geçici olarak eğitim verdiğini anlattı. 

Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için de Subaşı Mahallesi’ndeki kullanılmayan ilkokul binasının onarımdan geçirildiğini vurgulayan Ayaz, “Bu mahalledeki öğrenciler taşımalı sistemle ilçe merkezindeki 100. Yıl İlkokulu’na devam ediyor. Kullanılmayan, 2 katlı ve 9 derslikli bu okul binasına, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi taşınacak. Yaklaşık 300 öğrenciyi kapsayan bu taşınmayla İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki yoğunluk azalmış olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X