Okullarda aşı kampanyası başladı

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye aşı takvimi kapsamında okullarda aşılama çalışmalarına başladı.

Okullarda aşı kampanyası başladı

Yıldırım Mümin Gençoğlu 1 İlkokulu’nda gerçekleşen aşılama çalışmalarına Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, okul heyeti, sağlık personelleri ve veliler de katıldı.

Aşıların güvenli ürünler olduğunu dile getiren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Günümüzde insanları bulaşıcı hastalıklara karşı korumada aşılar kadar etkili, güvenli, kolay ve maliyeti etkin başka bir tıbbi uygulama aracı yoktur. Aşıların yerine koyabileceğimiz başka bir araç ya da uygulama da bulunmamaktadır” dedi.

2016-2017 dönemine ait aşı kampanyasını başlattıkları bilgisini veren Dr. Akan, “Biz istiyoruz ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, sağlıklı olsunlar. Bu yüzden bu işe özel önem vererek hep birlikte çocuklarımızın yanında olalım dedik. Başlattığımız aşı kampanyasıyla 50 bin ilkokul çağındaki ve 50 bin de ortaokul 8. sınıf öğrencisi olmak üzere toplamda 100 bin öğrencimizi aşılamayı hedefliyoruz.  Bizlerin istediği aşılama çalışmalarına bütün öğrencilerimizin katılmasıdır. Bu yüzden velilerimizin desteğine özellikle ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

AŞI OLANA ROZET

Konuşmanın ardından Mümin Gençoğlu 1 İlkokulu’ndaki öğrencilere sırayla aşı yapıldı. Aşılama sırasında veliler çocuklarını yalnız bırakmazken, aşı olan çocuklara Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal tarafından ‘Aşı oldum, Sağlıklıyım’ yazılı rozet takıldı. Öğrencilere ayrıca ‘Sağlıklı Çocuk’ dergisi de hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X