Okullarda atıklar kafeslerde toplanıyor

Mudanya Belediyesi atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve düzenli olarak toplanması amacıyla geri dönüşüm kutularının ardından ilçedeki tüm okullara “Geçici Atık Getirme Kafesi” yerleştirdi.

Okullarda atıklar kafeslerde toplanıyor

Geri dönüşüm konusunda ilçe genelinde çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, geri dönüşüm kutularının ardından ilçedeki tüm okullara, belediye atölyelerinde üretimi yapılan “Geçici Atık Getirme Kafesi” yerleştirme çalışmalarını tamamladı. Yerleştirilen kafeslerde toplanan atıklar, belirli zamanlarda anlaşmalı geri dönüşüm firması tarafından toplanarak, yeniden kullanılabilirliği sağlanıyor.

Özellikle yaz aylarında artan nüfus ve büyümeyle atık miktarında da artış olduğuna dikkati çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İlçemizde siteler, belirli cadde ve sokaklar, muhtarlıklarımız ile özellikle okullarımıza geri dönüşüm kutularımızın dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

İlerleyen süreçte atık kafeslerinin yaygın hale getirilerek, ilçenin çeşitli bölgelerine yerleştirmeyi hedeflediklerinin altın çizen Türkyılmaz, “Geri dönüşüm konusunu önemsiyoruz. İlçemizdeki öğrencilerimize belirli zamanlarda çevre mühendisimiz ve çevre teknikerimiz geri dönüşüm konulu seminerler veriyor.

Ayrıca okullarımızın ve kurumlarımızın gerçekleştirdiği geri dönüşüm proje ve faaliyetlerine belediye olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X