Okullarda çalışmak için kura çektiler

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş-Kur arasında imzalanan Toplum Yararına Çalışma Programı protokolü çerçevesinde, İnegöl’deki okullarda 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 100 personel için kura çekildi.

Okullarda çalışmak için kura çektiler

SADULLAH ORGAN

 

177 kişinin başvuruda bulunduğu personel alımı için Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu’nda noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi yapıldı. Kura çekimi öncesinde bilgilendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İş-Kur tarafından talepler dikkate alınarak, ilave 100 personel alımının daha programa alındığını söyledi.

Bilican, “Alınacak 100 personel 2 Kasım 2015-29 Nisan 2016 tarihleri arasında 6 ay süreyle okullarımızda çalıştırılacaktır. Burada iki taraflı bir menfaat söz konusudur. Birinci menfaat sağlayan taraf, okullarımızdır. Çünkü okullarımızda ciddi manada personel ihtiyacı vardır. İlk 75 kişilik grubumuz 15 Ekim tarihi itibari ile işbaşı yaptı. Kura çekiminde çıkacak, okullara taksimi yapılacak 100 kişi de 2 Kasım itibariyle okullarda çalışmaya başlayacaklar. Burada kişiler okullara göre belirlenecek. Bundan önceki kura çekiminde köylerimiz yoktu, burada köylerimiz de var. Personel veremediğimiz köyleri de bu listeye aldık” dedi.

EN ÇOK KONTENJAN İNEGÖL’E AYRILDI

İŞ-KUR İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ise, programın hem katılımcılar açısından son derece yararlı olacağını, hem de okulların temizlik ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik büyük ölçüde yararlı olacağını söyledi. Baştürk, ilçeler arasında en yüksek kontenjanın İnegöl’e ayrıldığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X