Okullarda yaşam kalitesi yükseliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptırılan kantin ve konferans salonu törenle eğitimin hizmetine sunuldu.

Okullarda yaşam kalitesi yükseliyor

Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan kent merkezindeki eski okullarda yenileme hamlesi başlatırken bir taraftan da yeni okulların eksikliklerini gidermeye devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 2013 yılında eğitime açılan Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne de kantin ve konferans salonu kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından okul bahçesine yaptırılan kantin ile yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle okulun bodrum katına yaptırılan 170 kişilik konferans salonu törenle eğitimin hizmetine sunuldu.

Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, okulu yaptıran hayırsever işadamı Cemalettin Can ile çok sayıda davetli, öğrenci ve öğretmenler katıldı Ülke geleceğine yön verecek olan gençlerin daha eğitimli, donanımlı, birikimli, sağlıklı, sporcu ve idealist bireyler olması için eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde olan Türkiye’nin eğitim seviyesinin de mutlaka yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Merkezi hükümetin yaptığı yatırımlarla ülke olarak eğitim seviyesinin ilkokul 2’den,  Orta 2’ler seviyesine çıkarıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Ancak gelişmiş ülkelerde eğitim ortalaması Lise 2 düzeyinde. Bizim de kısa zamanda bu seviyelere ulaşmamız gerekli. Bunun için eskiden savunma harcamaları bütçede ilk sırada yer alırken, günümüzde ilk sırada eğitim var. Çünkü geleceğimiz olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi gerekiyor. Bunun için eskiyen okullarımızı yeniliyoruz, spor salonu, sosyal donatı alanı gibi eksikliklerini hızla gideriyoruz. İki yıl önce hizmete açtığımız ve gerçekten özenilerek yapılan bu okulumuzun da kantin talebi oldu. Hemen çalışmaları yaptık. Kantinin yeni yerine alınmasıyla bodrum kata da konferans salonu kazandırılmış oldu. Eğitime desteğimiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra okulda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X