Okulların geç açılması turizmcileri sevindirdi

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ilk ve ortaöğretim kurumlarının açılış tarihinin ertelenmesinin turizm ekonomisine ciddi canlılık getireceğini belirterek, “LYS ve TEOG nedeniyle aileler tatile çıkamamıştı, sınav stre

Okulların geç açılması turizmcileri sevindirdi

Bakanlar Kurulu’nun dün aldığı kararla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların açılış tarihinin uzatılması, turizm sektörünü memnun etti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, okulların açılış tarihinin ertelenmesini ilk olarak AKTOB’un dile getirdiğini, alınan karardan da son derece mutlu olduklarını bildirdi.

Kararın sadece turizm sektörünü etkilemediğini, turizmin yapılışı sırasında etkilenen 54 sektörü de ilgilendirdiğini ifade eden Hacısüleyman, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar turizm ekonomisi için çok önemli bir karar. Turizmin yarattığı ekonominin canlı tutulması açısından önemli bir karar oldu. İlk ve ortaöğretim kurumlarının açılış tarihinin ertelenmesi turizm ekonomisine ciddi bir canlılık getirecek. Bu karar sadece konaklama sektörüyle ilgili bir karar değil. Turizm sektörünün yarattığı ivme ulaşımdan tarımsal üretime, tekstile kadar 54 sektörü 15 gün daha canlı tutacak. Ağustos ayı yerli turist açısından önemli bir tatil ayı. Fakat LYS ve TEOG nedeniyle aileler tatile çıkamamıştı veya tatil süresini kısaltmıştı. Şimdi sınav stresine girmiş ailelerin çocuklarıyla yaz tatiline çıkma fırsatı doğdu.”

“Olumlu bir gelişme”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise okulların açılış tatilinin yaklaşması nedeniyle ailelerin tatilini kısa kestiğini belirterek, “Şu ana kadar tatilini yapmamış veya kısa tatil yapmış tüketiciler için iyi bir fırsat oldu” dedi.

Sektördeki karamsar tablonun pozitife dönüşmesi anlamında da okulların açılış tarihinin uzatılmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Kızıldağ, kararın sektöre ivme getireceğine inandığını dile getirdi.

Mardan Palace Genel Müdürü Çetin Pehlivan da kararın sektör için motive edici olduğunu kaydederek, “Eylül aylarını insanlar yaz sezonunun son tatil ayı olarak düşünüyor. İnsanlarımızın ve sektörün morale ihtiyacı var. Her iki tarafa da pozitif etki yapacaktır” diye konuştu.

Konaklama sektöründe yerli turist sayısının her geçen yıl arttığına işaret eden Pehlivan, oteldeki misafirlerin yaklaşık yüzde 15’ini yerli turistin oluşturduğunu bildirdi. Rusya pazarındaki sıkıntının da devam ettiğini vurgulayan Pehlivan, bunun 2016 yılında da devam edeceğini, 2017 yılından sonra düzeleceğini düşündüklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X