‘Okulların tedbirler için kaynağa ihtiyacı var’

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde okulların koronavirüs salgını nedeniyle alması gereken tedbirleri hayata geçirebilmeleri için ilave kaynağa ihtiyaç duyacağını, aksi takdirde uygulamanın zor gözüktüğünü söyledi.

‘Okulların tedbirler için kaynağa ihtiyacı var’

Çözüm olarak öğrenci sayısı, kapalı alan gibi kriterleri göze alarak ödenek gönderilmesini vurgulayan Acar, “Okullarda olmayan ya da yetersiz olan temizlik personeli ve temizlik malzemesi ile bunun olması ne kadar mümkün merak konusu. Salgın tedbirlerinin alınabilmesi için okullara ciddi anlamda iş düşüyor. Uzun zamandır kapalı olan okullar zor durumda. Ayrıca fiziki şartları da zorlanmaya sebep olabilir” dedi.

“BAKAN GEREKEN ADIMI ATMALI”

Özellikle TYP İŞ-KUR kapsamında görevlendirilecek personel ve ödenek gönderme işi de salgınla sınırlı olmamasını, kurumların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak devamlılıkta olması gerektiğini vurgulayan Acar, “Okullarda temizlik yapacak görevliler yok. Özellikle bu yıl milyonlarca çocuğumuzun ve bir milyonun üzerindeki eğitimcinin sağlığı tehlikeye atılmamalıdır. İş-Kur bu yıl gecikmeden okullara temizlik ve güvenlik elemanı görevlendirmesini yapmalı. Aksi takdirde temizlik ve güvenlik açığı ortaya çıkacak. Milli Eğitim Bakanı’mız Ziya Selçuk, inisiyatif alarak okul idarecilerini riskten ve sıkıntıdan kurtarma konusunda adım atmalıdır ” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X