‘Okuluma dokunma’

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni eğitim-öğretim yılı için ortaokulların bünyelerinde açtıkları İmam-Hatip Ortaokulları’na tepkiler yükselmeye başladı.

‘Okuluma dokunma’

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Akpınar’da bulunan ve 6 dersliği imam-hatip ortaokuluna dönüştürülen Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu velileri, imam-hatip uygulamasını protesto etti. 

Okul önünde toplanan  çok sayıda veliye eğitim sendikaları Eğitim-İş ve Eğitim-Sen ile CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı da destek verdi. Ellerinde pankartlarla pazar alanından okulun önüne kadar yürüyen veliler, okullarının İmam-Hatip’e dönüşmesini istemediklerini söylediler.

Topluluk adına açıklama yapan öğrenci velisi Sevgi Yavuz Gültekin, mahallelerinde başka ortaokul bulunmadığını belirterek, çok yakın bir bölgede Samet Akdeniz İmam-Hatip Ortaokulu, 500 metre ileride de inşaatı tamamlanmak üzere olan Uluslararası bir İmam-Hatip ortaokulu bulunduğunu hatırlattı. Bu uygulamanın durdurulması gerektiğini savunan Gültekin, “Bu karar mahalle halkıyla konuşulmadan dayatılmıştır. Bu nedenle biz Akpınar mahalle sakinleri olarak okulumuzun imam-hatip olmasını istemiyoruz.” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X