‘Okumak istiyorum’

Boşanan anne ve babasının başka kişilerle evlenmeleri sonucu sokakta kalan ve hasta halasının yanına sığınan 19 yaşındaki Ebru Aktaş, okumak için yardım bekliyor.

‘Okumak istiyorum’

HALİL ÖZÇOBAN

 

Velayeti babası İ. A.’ya verilmesine rağmen sokakta kalan Ebru Aktaş’a halası Gülten Aktaş (35) sahip çıktı. 5 yıl önce Samanlı Mahallesi’ndeki halasının yanına sığınan Ebru Aktaş, “Annem, babam ve üvey annem beni istemiyor. Hiçbir suçum günahım yok. Babam beni evden attı. Üvey annem Durdu, babamı kışkırtıyor. Para da  göndermiyor. Halam ve babaannemle beraber günlerimizi aç, susuz geçiriyoruz. Babaannem ve halam rahatsız. Evin kirasını bile ödeyemiyoruz” dedi.

Vakıf Çınar Önü İmam Hatip Lisesi’nde son sınıfta okuduğunu gözyaşları içinde anlatan Ebru, “Nasıl bir ailenin çocuğuyum anlamıyorum. Anne ve babam sahip çıkmıyor. Yanına sığındığım halam çalışıyordu ama rahatsızlandı. Ameliyat olması gerekiyor. Evde babaannem yatalak hasta. İkisi de sağlığını kaybetti. Okumak istiyorum. Okuluma servis ücreti ödeyemediğimiz için sabah erkenden okulun yolunu tutuyorum. Okuyup kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum” diye konuştu.

Hala Gülten Aktaş da “Yeğenime ben bakıyorum. Babasının maddi durumu iyi olmasına rağmen kızına para göndermiyor. Çalışırken evin geçimini temin ediyordum. Rahatsızlığımdan dolayı şimdi çalışamıyorum. Ebru’nun halini görünce içim parçalanıyor. Yardım için gittiğimiz her yerin kapısı yüzümüze kapatıldı. Yeğenime okulu için yardım bekliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X