‘Okurla yazar en iyi kitapta buluşur’

Nilüfer’deki Ezgi Kitabevi’nde (Kristalpark) gerçekleştirilen imza gününde Türk edebiyatının değerli kalemlerinden Hasan Ali Toptaş, edebiyatseverlere bir araya geldi. Kitaplarını imzalayan ve okurlarıyla tek tek sohbet eden Toptaş, kendisine yöneltilen s

‘Okurla yazar en iyi kitapta buluşur’

Dilek Atlı 

Okur ve yazarın en iyi, en güzel buluşma yerinin kitaplar olduğunu belirten Toptaş, “Yazar için okurla buluşabilmek, onun romana dair bir cümlesini işitebilmek önemli elbette” dedi. 

 

Son romanı “Kuşlar Yasına Gider”de kullanılan dilin diğer romanlarından farklı olduğuna değinen yazar, “Bu farklılığa şaşıranlar olduğunu biliyorum. Ama Gölgesizler romanının bir benzerini yazmanın hiçbir anlamı yok. Hasan Ali Toptaş’ı çoğaltmanın bir anlamı yok. Farklı bir şey yapmayacaksam yazmamalıyım” diye konuştu. Toptaş, sözlerine şöyle devam etti: 

“Olabildiğince az kelime kullanarak eksiltme dediğimiz bir tavırla yazdığım bir roman Kuşlar Yasına Gider. Roman sanatının bildiğim bazı şeylerden feragat etmenin yeni yazacağım romana neler katıp katmayacağını düşündüm. Düşündüğüm birçok farklı şey de vardı roman sanatına dair.”

 

KİTAP FUARI’NDA BURSA’DA

 

Önümüzdeki mart ayında 15.’si düzenlenecek Bursa Kitap Fuarı’nın ilk günlerine katılacağını ve Bursalılarla yeniden buluşacağını vurgulayan Toptaş, yeni bir roman yazmayı düşündüğünü kaydederek, “Heba ve Kuşlar Yasına Gider’den önce yazmayı düşündüğüm bir roman vardı. Şimdi onu yazmak istiyorum ama bir bakarsınız başka bir roman çıkar” dedi.

 

FOTO: Yazar Hasan Ali Toptaş, Ezgi Kitabevi’nde gerçekleşen imza gününe çok sayıda Bursalı okuru katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X