Olaylı gece! 1 polis vuruldu!

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığını iddia ederek, yollara barikat kurup eylem yaptı.

Olaylı gece! 1 polis vuruldu!

Olay yerine gelen polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotoflarla saldıran gruba polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. 

Göstericilerin dağıldığı ara sokaklardan Kalaşnikof tüfekle açılan ateşte 1 polis memuru bacaklarından yaralandı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken bölgede güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığını ileri süren YDG-H üyeleri Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Devrim ve Abdulkadir Paşa mahalleleri arasındaki Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde ve cadde ve sokakları barikatlarla kapattı. Yüzleri kapalı ellerinde molotoflar bulunan gruptakilerin bazıların üzerine Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu ve ’Ş. Akif Doğan intikam birimi’ yazılı tişörtler giydiği görüldü. Göstericiler olay yerine gelen polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Polis te saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.

 

 

AÇILAN ATEŞTE 1 POLİS YARALANDI

 

Bir süre devam eden olaylarından ardından göstericiler polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı. Polisin bölgede önlemler aldığı sırada ara sokakların birinden kalaşnikof tüfekle polis ekiplerine ateş açıldı. Açılan ateşte bacaklarına isabet eden 4 kurşunla yaralanan polis memuru Y.A., olay yerine çağırılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralı polis, daha sonra ambulansla Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Polis memurunun yaralandığı silahlı saldırının ardından güvenlik güçleri ilçede saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. İlçenin giriş ve çıkışları tutulurken, güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

 

AĞRI’DA ASKERLE PKK ARASINDA ÇATIŞMA

 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan köyü ile Gülyüzü köyü arasında PKK ile asker arasında çatışma çıktı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Topçatan ile Gülyüzü köyü arasında meydana geldi. Operasyon için Ağrı Dağı’na gitmek üzere hazırlıklarını yapan asker ile canlı kalkan olarak operasyon bölgesine gitmek isteyen köylüler arasında gerginlik yaşandı. Türkiye-İran uluslararası karayoluna yürüyüp operasyona engel olmak isteyen köylülere, Doğubayazıt’tan destek amaçlı gitmek isteyen kişiler gözaltına alındı. Gelenlerin araçları yol üzerinde kalırken asker yol boyu güvenlik önlemlerini arttırdı. 

 

Bu sırada bölgeye gelen bir grup PKK’lı, köylülere müdahale eden askerlere ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma sonrası PKK’lılar Ağrı Dağı’na geri çekilirken, yaralananın olmadığı çatışmadan geriye çok sayıda uzun namlulu silahlara ait boş kovan bulundu. Asker bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X