Ölçü aletlerine sıkı denetim

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürlüğü, taksimetre, takograf, akaryakıt istasyon sayaçları, baskül, su-elektrik-doğalgaz sayaçları, kuyumcu ve eczanelerde kullanılan hassas terazilerin denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ölçü aletlerine sıkı denetim

İl Müdürlüğü’nden ’20 Mayıs Dünya Metroloji Günü’ nedeniyle yapılan açıklamada, metrolojinin ölçüm bilimi olarak tanımlanabileceği belirtildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Metroloji Şube Müdürlüğümüzce yıl boyunca denetimler yapıldığını vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

”Hazır ambalajlı ürünler, taksimetre, takograf, akaryakıt istasyon sayaçları, baskül, su-elektrik-doğalgaz sayaçları, kuyumcu ve eczanelerde kullanılan hassas terazilerin denetimleri her biri konusunda eğitimli personeller tarafından yürütülmektedir. Yine İl Müdürlüğümüz yetki alanında olan ve 2 bin kilograma kadar otomatik olmayan tartı aletlerinin denetimi konusunda Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve İnegöl ilçe belediyeleri bünyesinde grup ölçü-ayar memurlukları oluşturulmuş ve hizmet vermeleri sağlanmıştır. Bu uygulamaya göre, daha önceden sadece Bakanlığımız personelince yürütülen muayene ve servis hizmetlerinin özel sektör ve yerel yönetimler tarafından da yapılmasına zemin hazırlanmıştır.”

377 BİN LİRA CEZA

Açıklamada, kamuoyunun güvenliği için geçen yıl boyunca 44 servis hizmeti sağlayıcı, 378 akaryakıt istasyonunda 710 adedi LPG sayacı ve 7 bin 420 adedi akaryakıt sayacı olmak üzere toplam 8 bin 130 sayaç denetimi yapıldığı kaydedildi. Açıklama, ”İl Müdürlüğümüzce 71 bin 943 muayene ve damga, 389 takograf, 120 taksimetre, 43 egzoz gazı emisyon ölçüm cihazı, 321 otomatik olmayan tartı aleti, 126 hazır ambalajlı ürün ve bin 550 ulusal marker olmak üzere toplam 82 bin 669 denetim gerçekleştirilmiştir. Söz konusu denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen firma ve kurumlara toplam 377 bin 120 lira ceza kesilmiştir” ifadeleri ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X