Öldüren kavga Ağır Ceza’lık

Koğukçınar’da oturan Berivan Yaprak Turga (17), yaklaşık üç ay önce erkek arkadaşı Uğur Arak’ın (23) tabancasından çıkan kurşunla can verdi.

Öldüren kavga Ağır Ceza’lık

HALİL ÖZÇOBAN

 

Berivan, Uğur Arak’a ‘Facebookta neden benim istemediğim kişilerle görüşüyorsun’ diye çıkışınca kıskançlık yüzünden başlayan tartışma ölümle noktalandı.

İddiaya göre Berivan Turga, Uğur Arak’ın tabancasını eline geçirdi. Uğur Arak kız arkadaşının elinden almak istediği tabanca boğuşma anında patlayınca da namludan çıkan kurşun gencin sağ kolunu sıyırıp Berivan Turga’nın göğsüne saplandı. 

Tutuklanan Uğur Arak önceki gün Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıktı. Arak ifadesinde ‘Silahı ben ateşlemedim’ diyerek olayın intihar olduğunu söyledi. Genç kızın ailesinin ise sanıktan davacı olduğu duruşma ertelendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de davayı izlemek için ellerindeki pankartla Adliye’ye geldi.

Acılı anne Songül Gezici, ‘Benim gibi başka annelerin yüreği yanmasın. Kadın cinayetleri son bulsun. Adalet istiyorum adalet, başka bir şey değil” diye konuştu.  

Davayı izlemek için İzmir’den gelen Berivan’ın babası Hasan Turga da “Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X