Öldürülen muhtarı PKK tehdit etmiş

Siirt’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Bağgöze köyü muhtarı ve köy korucusu Mustafa Turhan’ın, terör örgütü PKK tarafından bir süre önce tehdit edildiği ortaya çıktı.

Öldürülen muhtarı PKK tehdit etmiş

Mustafa Turhan’ın (43) Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında sırtından ve başından silahla vurularak öldürülmesine ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Aynı zamanda köy koruculuğu da yapan muhtar Turhan’ın yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK tarafından silahını bırakıp köyü terk etmesi yönünde tehdit edildiği ortaya çıktı.

Tehdit olayının güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine çalışma başlatan jandarmanın, 8 çocuk babası Mustafa Turhan’a koruma tahsisi için girişimde bulunduğu, koruma isteyip istemediği sorulan Turhan’ın koruma talebinde bulunmadığı ve bu konuda tutanak hazırlandığı belirtildi.

Cinayeti özel ekipler araştırıyor

Bu arada, cinayetin aydınlatılması için jandarma ve emniyette iki özel ekip kuruldu.

Çalışmalarını titizlikle sürdüren ekiplerin, Turhan’ın Siirt’te gece kaldığı evden ayrıldıktan sonra geçtiği güzergahtaki MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını incelediği öğrenildi.

Olay

Köy muhtarı Mustafa Turhan, 29 Nisan günü sabah saatlerinde merkeze bağlı Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında park halindeki hafif ticari aracın yanında silahla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. 

Yeğeni Turhan’ın ölüm haberini alan Osman Oguz (83) da bölgeye koşarak gittiği sırada dengesini kaybederek düşmüş, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X