OLİ güçlenerek sürüyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından sürdürülen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi Projesi Bursa’da güçlenerek devam ediyor.

OLİ güçlenerek sürüyor

Çocuklara sporu sevdirmek, onlara spor kültürü ve olimpizm ruhunu aşılamak ve çocukların fair play duygusuyla iyi birer sporcu veya spor izleyicisi olmalarını sağlamak amacıyla, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) pilot il olan Bursa’da başlattığı Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi Projesi (OLİ) tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında 13-16 Mart tarihleri arasında çeşitli okullarda binlerce öğrenciye renkli ve hareketli sunumlar yapıldı.

RENKLİ EĞİTİMLER

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen proje kapsamında, ‘Olimpik Gün Koşusu’ gibi etkinliklerin hayata geçirildiği Bursa’da son 5 yılda 9-11 yaş grubundaki yaklaşık 30 bin öğrenci eğitimden geçti. Bugüne kadar Türkiye genelinde de bir buçuk milyon çocuğun eğitildiği projenin en fazla öne çıktığı illerden biri olan Bursa’da bu kez Celal Bayar Ortaokulu, Hatice Salih İmam Hatip Ortaokulu, Sınav Koleji ve Akıncı Türk İhsan Dikmen İlkokulunda eğitim gören 4. ve 5. sınıf öğrencilerine sunum yapıldı. Yaklaşık 4 bin öğrencinin katıldığı eğitimler renkli geçti.

Eğitimlerin verildiği okulları ziyaret eden TMOK Yönetim Kurulu üyeleri Seyit Bilal Porsun ve Oktar Tertemiz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Osmangazi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fedai Din, okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte öğrencileri hem eğlendiren hem onlara spor kültürü aşılayan eğitimleri izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X