Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Olimpiyat köyünde koronavirüs vakaları artıyor

Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Pekin’de, Başkent Uluslararası Havalimanı, olimpiyat köyleri ve organizasyon merkezlerini kapsayan “kapalı devre sisteminde”, 9 Covid-19 vakası tespit edildiği bildirildi.

Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Pekin'de, Başkent Uluslararası Havalimanı, olimpiyat

Organizasyon Komitesinden yapılan açıklamaya göre, 9 Şubat’ta havalimanında test edilen kişilerde 6, olimpiyat köyleri ve organizasyon merkezlerinde 3 vaka kaydedildi.

Vakaların 7’sinin sporcu ve takım görevlileri, 2’sinin ise “diğer paydaşlar” adı verilen medya mensupları ve sponsor ekiplerinden olduğu belirtildi.

Kapalı devre salgın koruma sisteminin faaliyete geçtiği 23 Ocak’tan bu yana tespit edilen vaka sayısı 407’ye yükseldi.

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları, Covid-19’un yayılmasını önlemek amacıyla sporcu, görevli ve gönüllülerin etkinlik alanlarının şehirden yalıtıldığı “kapalı devre” sisteminde gerçekleştiriliyor.

Sağlık yetkilileri, Kış Olimpiyatları için şehre gelen kişilerde ve organizasyonun yapıldığı kapalı devre salgın koruma sisteminde tespit edilen vakaları ayrı sınıflandırıyor, genel toplama dahil etmiyor.

AA


Avatar Seç KAPAT
Sırbistan'da düzenlenen 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda mücadele
Sıradaki Haber Milli sporculardan 14 madalya