Oltalar atıldı kupa bekleniyor

Ligde ve Avrupa’da dolu dizgin ilerleyen mavi beyazlılarla, denizin ortasında hedefleri konuştuk… Kimisi tekne küreklere sarıldı, ‘Bekle bizi Avrupa’ dedi, kimisi ise oltayla kupa aradı… Ortaya bu renkli görüntüler ve keyifli bir haber çıktı…

Oltalar atıldı kupa bekleniyor

RECAİ UYSAL

Hentbol kimilerine göre sert bir spor olarak bilinse de mücadelenin ön plana çıktığı, gücün yanı sıra hızın da önemli olduğu keyifli bir spor branşı… Hele bir de üst düzey iki ekibin mücadelesiyse izlemeye doyum olmaz. Denk güçteki ekiplerin mücadelesine doyum olmayan bu sporda Bursa’nın yüzünü güldüren Nilüfer Belediyespor’un Antrenörü Fatih Işık ve oyuncularıyla Mudanya’da keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 

RAKİP İSVİÇRE’DEN

Lige bu sezon sakatlıklar nedeniyle istediği gibi başlayamasa da çabuk toparlanan ve ilk maçtaki yenilginin ardından oynadığı 6 maçta 1 beraberlik, 5 galibiyet alan Bursa ekibi, Avrupa Challenge Kupası’nda dfa İngiliz Leeds Hornets takımını 2 maçta da yenerek adını üst tura yazdırdı. Nilüfer Belediyespor, 21 ve 28 Kasım’da Challenge Kupası’nda oynayacağı İsviçre’nin Wacker Thun takımını da geçerek adını 4. Tur’a yazdırmayı hedefliyor. 

AİLE GİBİYİZ

Zorlu viraj öncesinde Mudanya’da bir araya geldiğimiz Nilüfer Belediyespor’un başarılı antrenörü Fatih Işık ve oyuncular, ligde yakalanan çıkışı takımdaki uyuma bağlarken, “Şu anda hepimiz ailenin birer ferdiyiz. Yakaladığımız güzel hava bizi daha da yukarıya taşıyacak. Lig, Türkiye ve Avrupa Kupası’nda mücadele ediyoruz. Bu 3 kupadan en az 1’ine talibiz” diye konuştular.

DAHA İYİ OLACAK

Antrenör Fatih Işık, geçen yıldan bu sezona takımda ciddi bir rotasyona gittiklerini belirtirken, “Ligde Bursa’yı, Avrupa’da da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 18 oyuncum da benim için özel. Biz iş zamanı iş, eğlence zamanı eğlence ayrımını yapan neşeli bir takımız. Zaman zaman antrenmanda ısınmak için futbol oynuyoruz. O maçlarda bile oyuncularımın kaybetmeye tahammülleri yok” dedi

ÇABUK ALIŞTILAR

Takım kaptanı Çağlayan Öztürk de takımda iyi bir uyum yakalandığını ifade ederken, “Kimsenin kaprisi yok. Herkes birbirine karşı anlayışlı. Takım içinde arkadaşlık çok güzel. İyi bir ahenk içinde çalışıyoruz. İyi bir arkadaşlık olması maçlara da yansıyor. Kazandıkça daha da mutlu oluyoruz. Yabancılarla da anlaşma konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Yabancı arkadaşlarımız da Türkçe öğrenmeye çalışıyor. Bir şekilde orta yolu buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Matadordu Traktör oldu!

Bursa’ya, Nilüfer Belediyespor’a çabuk uyum sağlayan, takımın başarılı oyuncularından Vuk Milosevic de Bursa’da olmaktan dolayı mutlu. Türk kültürüne yabancı olmadığını belirten 1987 doğumlu oyuncu, Türkiye’de tatlılara özellikle baklavaya hayran. Karadağlı orta oyun kurucu, Türk kahvesinin ise adeta müptelası olmuş. İspanya’da oynadığı dönemde kendisine “Matador” lakabı takılan Vuk Milosevic’e Nilüfer Belediyespor’daki arkadaşları ise “Traktör” diyor. Takım arkadaşlarının Danimarkalı bir oyuncuya benzetmeleri nedeniyle bu lakabı taktıklarını belirten başarılı oyuncu, bu durumdan rahatsız değil.

Krallık peşinde

Maçlarda rakiplerine göz açtırmayan, saha dışında ise sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Sırp Nenad Malencic de Türkiye’deki insanların sıcak tavırlarından oldukça memnun. İsviçre’de oynadığı dönemde böylesine güzel bir ortam yakalayamadıklarını belirten 1988 doğumlu oyuncu, “Bu sezon 3 kupada mücadele edeceğiz ve ben bu 3 kupadan birine ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Tunus, Sırbistan ve Katar’da gol kralı olmayı başaran Malencic, şu sıralar gol atma tutkusu yüzünden takım arkadaşlarının da espri konusu olmuş. Türkiye Ligi’nde de gol krallığını hedefleyen başarılı oyuncu, bazı maçlarda gol tutkusu yüzünden pas konusunda biraz cimri olunca, her ortamda arkadaşlarının esprilerine maruz kalmaya başlamış. 

Mudanya’da biraraya geldiğimiz Antrenör Fatih Işık, oyuncular Çağlayan Öztürk, Şuayip Işıldak, İbrahim Üçdağ, Vuk Milosevic ve Nenad Malencic takımı hedefe götürmek için çalışacaklarını ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X