‘Ölü’ ölümden kaçamadı

Bursa’da polis ve jandarma ekipleri tarafından yaklaşık 8 aydır aranan Burak Örekli dün gece polis ile girdiği silahlı çatışma sonucu vurularak yakalandı. Çevresinde “ölü” lakabı ile bilinen Örekli kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılam

‘Ölü’ ölümden kaçamadı

HAKAN GÖNÜL / O​LAY

 

Burak Örekli, geçtiğimiz ay, Yakın Çevre Yolu Samanlı Kavşağı’nda kendisini kovalayan 2 polisi silahla ateş ederek yaraladıktan sonra çevredeki tarlaların içerisine girip kayıplara karışmıştı. 

Yaralı olarak kaçmayı başaran Örekli, polis ve özel harekat ekiplerinin zırhlı araçlar ve gece görüşüne sahip kameralar ile arama yapmasına rağmen izini kaybettirmişti.

Asayiş Şube ekipleri tarafından 10 kişilik güven timi tarafından gece gündüz yaklaşık bir ay boyunca Örekli’nin olabileceği yerler kuşatma altına alındı. 895 güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, şüpheli Örekli’nin en çok bulunduğu yerlere yoğunlaşarak alanı daralttı.

 

SAKLANDIĞI EVE OPERASYON DÜZENLENDİ

 

Bir hafta önce Demirtaş Barajı çevresinde görüldüğü ihbarını değerlendiren ekipler, baraj çevresini ablukaya aldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda ormanlık alanda arama yapıldı. Çevredeki bir güvenlik kamerasının görüntülerini inceleyen ekipler, Örekli ve arkadaşlarının Osmangazi ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki bir sokakta olduğunu belirledi. Söz konusu adrese baskın düzenleyen ekipler Örekli’nin yanındaki bir kişiyi yakaladı. Örekli’nin ise sokaktaki bir motosikleti çalarak kaçtığı öğrenildi. Yakalanan şüphelinin ifadelerinden faydalanan ekipler bölgeyi çember altına aldı.

GÜRSU’DA ORTAYA ÇIKTI

Ekipler dün sabah saatlerinde Görükle’den siyah renkli bir araba çalındığı bilgisini alarak tekrar peşine düştü. Örekli’nin, gece saat 23.30 sularında beyaz bir kamyonet ile Gürsu ilçesinde olduğu tespit edildi. Şehir dışına çıkmayı planlayan Örekli, güven timlerinin tarafından takip edildiğini anlayınca tekrar kaçmaya başladı.  Kısa sürede şehrin doğu bölgesinin tüm giriş çıkışları kapatılırken, bölgeye yaklaşık 300 polis sevk edildi. 

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

Kamyonet ile kaçan Örekli, çatışma sırasında başka bir otomobili gasp ederek kaçmaya devam etti. Örekli’yi takip eden ekipler, Örekli’nin içinde bulunduğu aracın lastiklerine ateş açtı ve kontrolü kaybeden Örekli bir otomobil ve trafik ışığına çarparak durdu. Yaralı olarak otomobilden çıkarılan Örekli kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtulamadı.

İŞTE İŞLEDİĞİ SUÇLAR

Kendi çevresinde “ölü ” lakabı ile bilinen Örekli’nin  son bir yıl içerisinde işlediği suçlar:

41 suçtan aranması, konut dokunulmazlığı ihlal suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, hırsızlık suçundan 24 adet yakalama emri, konut dokunulmazlığı ihlal suçundan 6 adet yakalama emri, 6146 SKM suçundan 5 adet yakalama emri, mala zarar verme suçundan 4 adet yakalama emri, yaralama suçundan 1 adet yakalama emri, hürriyeti tahdit suçundan 1 adet yakalama emri, kasten adam öldürme suçundan 1 adet yakalanma emri.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X