Ölü sayısı 42’ye yükseldi

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını 42’e yükselirken, hastanelerde tedavi gören yaralı sayısı ise 127 olarak açıklandı.

Ölü sayısı 42’ye yükseldi

İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanında meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 42’e yükseldiğini bildirdi.

 

Saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki Merve Yiğit, tedavi altında tutulduğu Bahçelievler’deki özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

 

Havalimanında bir yiyecek ve içecek firmasında yaklaşık 3 yıldır part-time aşçı olarak çalışan üniversite öğrencisi Yiğit, bombalı saldırıda karnına, midesine ve kafasına aldığı şarapnel parçaları sonucu ağır yaralanmıştı.

 

Üniversitede halkla ilişkiler bölümünde okuyan, Konya nüfusuna kayıtlı Yiğit, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 

 

İstanbul Valiliği’nin en son yaptığı açıklamayla 41 olarak bildirilen ölü sayısı, Merve Yiğit’in vefatıyla 42’ye yükselmiş oldu.

 

2 kişi daha taburcu edildi

 

İlerleyen saatlerde Sağlık Bakanı Akdağ, “250’ye yakın etkilenmiş kişi olduğunu biliyoruz. Bunların içinden şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var. Bunların bir kısmı yaralı, bir kısmı hafif yaralı. Bir kısmı da bir şekilde etkilenmiş olan insanlar. Psikolojik olarak etkilenenler de var, aşırı sesten etkilenenler de var içlerinde. Bunların 41’i de yoğun bakımlarımızda yatıyor. Ama yoğun bakımda yatan hastaların tabii ki hepsinin hayati tehlikesi yok. Hayati tehlikesi olanlar da var.” açıklamasını yaptı.

 

Öte yandan Akdağ şu bilgileri paylaştı:

 

“10 hastanede ziyarette bulunduk. 250 kişi patlamadan etkilenmiş görünüyor. Hastanelerde yatan yaralı sayısı halihazırda 128. Bunların bir kısmı hafif yaralı, bir kısmı aşırı sesten etkilenmiş. 41 yaralı ise yoğun bakımda yatıyor ama bunların hepsinin hayati tehlikesi yok. Yaralıların içlerinde, Türk, Özbek, Afgan, Suudi, Pakistanlı, Ukraynalı ve bir de İsviçreli var.”

 

Ölen 9 kişi TGS personeliydi

 

Terör saldırısında hayatını kaybeden 41 kişiden 9’unun yer hizmetleri şirketi Turkish Grounda Services’in (TGS) personeli olduğunu öğrenildi. 

 

Edinilen bilgilere göre Atatürk Havalimanına yönelik düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında havalimanında yer hizmetleri şirketi olarak faaliyet gösteren Turkish Grounda Services’in (TGS) personeli de vardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X