Ölü sezonda turist getirene destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Ülkemize Turist Getiren (A) Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Karar’ı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ölü sezonda turist getirene destek

Bununla A Grubu seyahat acenteleri tarafından Türkiye’ye turist taşıyan turistik uçak seferlerine ilişkin sağlanacak desteğe dair esaslar belirlendi. 1 Ocak-28 Şubat tarihlerindeki uçuşlara 9 bin dolar, 1 Mart-31 Mayıs uçuşlarına 6 bin dolar, 1-30 Haziran uçuşlarına 3 bin dolar, 1-30 Eylül uçuşlarına bin 500 dolar, 1-31 Ekim uçuşlarına 3 bin dolar, 1 Kasım-31 Aralık uçuşlarına da 9 bin dolar destek ödemesinde bulunulacak.

KRUVAZİYER DE KAPSAM İÇİNDE

Almanya, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, Japonya, Malezya ve Norveç’ten düzenlenecek uçak seferlerinde belirlenen destekleme tutarları yüzde 20 artırılacak. Ayrıca, 200 ve daha fazla koltuk kapasitesine sahip uçaklarla yapılan seferlerde en az 150 yolcu getiren acentelere verilecek destekleme tutarları yüzde 30 artırılarak uygulanacak.

Öte yandan Kruvaziyer gemi ile turist getiren A Grubu seyahat acentelerine yolcu başına 25 ile 45 dolar destek verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X