Ölüme gönderilen 15 askeri halk kurtardı

Ağrı’da cumartesi günü çıkan çatışma ile ilgili Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve KCK’dan ilginç iddialar geldi.

Ölüme gönderilen 15 askeri halk kurtardı

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, 5 PKK’lı teröristin öldürüldüğü, 4 askerin ise yaralandığı olayla ‘İkinci bir Silvan Olayı’ yaratılmak istendiğini öne sürdü. Ayna, ‘Ağrı’da büyük bir ihtimalle Cumhurbaşkanının talimatı ile bir askeri operasyon gerçekleşti. 

Yapılan şey; bir askeri operasyondur. Çünkü, daha hiç kimse bilgi alamazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 gerilla olduğunu, askeri operasyon yapıldığını hepsini açık açık, saniye saniye anlattı. Bu anlaşılıyor ki öncesinden, planlanmış, programlanmış bir durum. Videolarını paylaşacağız, 15 asker orada pusuyu konuyor, bilinçli olarak yürütülen operasyonda pusuya konuyor, katledilsinler, öldürülsün, ölsünler’ diye gönderiliyor. Halk, o 15 askeri ölümden kurtardı’ dedi.

KCK AÇIKLAMASI

Ağrı’daki operasyonla ilgili KCK da bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin provokasyon peşinde olduğunu savunan KCK, “Ateşle oynamaya devam ederlerse kendi sonlarını getirirler, kendilerini yakarlar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X