Ölümün yasak olduğu şehir: Longyarbyön

Norveç’in Longyarbyön kasabasında ölülerin gömülmesi yasak olduğundan cenazeler defnedilmek üzere başka bölgelere gönderiliyor.

Ölümün yasak olduğu şehir: Longyarbyön

Nüfusu 1500 kişi olan Longyarbyön, Norveç’in kuzey sahilinde yer alan Svalbard takımadalarından birinin üstünde yer alıyor. Kasabalı dağın eteğinde rüzgâra korunaklı bir bölgeye inşa edilmiş ahşap evlerde yaşıyor.

Ağır bir hastalığa yakalandığınız takdirde kasabadan başka bir yere götürülüyorsunuz ve son günlerinizi başka bir kasabada geçiriyorsunuz. Ani bir ölüm gerçekleştiğinde dahi kasaba mezarlığı cenaze kabul etmiyor, başka bir kasabaya nakil gerçekleştiriliyor. Bundan 70 yıl önce yeni cenaze kabul etmeyi durduran kasaba mezarlığının gerekçesi ise çok ilginç: Cesetlerin soğuk nedeniyle hiçbir şekilde bozulmadığını keşfetmişler.

Uzun yıllar önce kasabaya gelen bilim adamları cesetlerden birini incelerken bir virüsle karşılaşıyorlar. Sonrasında bu virüsün geçmiş yıllarda kasabada çok sayıda ölüme yol açan salgın virüsüyle aynı olduğu açığa çıkıyor. Bu durumun tekrarlanmaması adına mezarlığa cenaze defnedilemiyor, başka bir kasabaya götürülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X