Ölünce bedenleri dondurulacak! Gelecekte diriltmenin peşindeler

Bazı insanlar öldükten sonra bedenlerini dondurup gelecekte geri dönmeyi ümit ediyor. Denis Kowalski isimli adam ve ailesi, kriyoprezervasyon adı verilen bu işlem için 140 bin dolar ödedi.

Ölünce bedenleri dondurulacak! Gelecekte diriltmenin peşindeler

ABD’ye yaşayan Dennis Kowalski, eşi Maria ve üç çocuğu, öldükten sonra soğutma odalarında dondurulmak için toplam 140 bin dolar ödedi. Cryonics firması, gelecektik olası tıbbi gelişmeler sonrası yeniden diriltebilmek için insan bedenini düşük sıcaklıklarda uzun yıllar boyunca koruyor. Firma şu anda, 160 insan vücudu ve 100 evcil hayvanı dondurmuş şekilde saklıyor.

oldukten-sonra-bedenleri-dondurulacak-5-kisilik-10362935_1491_m.jpg
 

LİKİT AZOTTA SAKLIYORLAR
 

Kowalski ailesi de bu dünyada ikinci bir şansları olacağı ümidiyle bu işe girişmiş. 140 bin dolar karşılığında firma, öldükten sonra bedenlerini likit azotta muhafaza edecek.

oldukten-sonra-bedenleri-dondurulacak-5-kisilik-10362935_408_m.jpg
 

ÜMİTLERİ GELECEKTE UYANDIRILMAK
 

Süreç, kişi yasal olarak ölü olarak ilan edildikten hemen sonra başlıyor ve vücut ilk olarak buz kabına alınıyor. Daha sonra ceset Michigan’daki Cryonics Enstitüsünün şirket merkezine taşınıyor. Kişinin kanının yerine antifiriz çözeltisi konulup buharlaşan bir soğutma odasına alınıyor. En sonunda beden, gelecekte uyandırılma umuduyla özel bir saklama kabına aktarılıyor.

oldukten-sonra-bedenleri-dondurulacak-5-kisilik-10362935_9176_m.jpg
 

KİŞİ BAŞI MALİYETİ 28 BİN DOLAR
 

Bu işlemin yaklaşık maliyeti 28 bin dolar. Şirket kar amacı gütmüyor, maliyetler karşılığında bedeni saklamayı taahhü ediyor.
 

UZMANLAR “ÜMİT YOK” DİYOR
 

Birçok uzman, bu bedenlerin hayata döndürülebileceğine dair umut olmadığını ifade ediyor. Dennis Kowalski ise bu işlem için, “Kaybedecek şey çok az ama kazanılacak olan çok fazla” diyor. “Gelecek bilinemez, geçmişte imkansız olanlar şimdi mümkün” diye devam ediyor.
 

2 BİN KİŞİ KAYITLI
 

Programa kayıtlı kişi sayısının 2 bin olduğu belirtiliyor.
 

Cryonics’in Babası olarak bilinen Robert Ettinger, Ölümsüzlük Olasılığı adlı kitabının yayımlanmasıyla 1920’de cryonics kavramını ortaya attı. Kriyoprezervasyon süreci, dokular, organlar ve özellikle de beyinle ilişkili anıları ve kişiliği olabildiğince mükemmel bir şekilde korumak amacıyla yasal olarak ölü bir kişiyi sıvı azot sıcaklığına soğutmayı içeriyor. Bu sürece inananlar, bu durumda tutulan kişiye ölü değil de “kriyoprezervasyon hastası” adını veriyor çünkü bu durumun geçici olduğunu düşünüyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X