Ömer Güleç Meksika’ya kulaç attı!

Bursalı görme engelli milli sporcu Ömer Güleç, milli takım antrenörü Murat Konak ile birlikte Almanya’da katıldığı baraj müsabakalarında Dünya şampiyonasına gitme hakkı elde etmenin mutluluğunu yaşadı.

Ömer Güleç Meksika’ya kulaç attı!

Bursa’nın ilk ve tek Görme Engelli Milli Yüzücüsü Ömer Güleç tarihi bir başarıya imza attı. Bursa Yıldız Kulaçlar Yüzme Kulübü Milli Takımlar Antrenörü Murat Konak’la birlikte gittikleri Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası baraj ve kota yarışlarında mücadele eden Timsahlar Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu 15 yaşındaki Ömer Güleç, 50 metre kurbağalamada 3. olarak uluslararası arenada bir ilki başardı ve bronz madalya kazandı. Ömer Güleç, aynı zamanda 100 metre kurbağalamada elde ettiği dereceyle ekim ayında Meksika’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda yarışma hakkı da elde etti.

OLİMPİYAT NEDEN OLMASIN?

Bir ilki başardıklarını söyleyen Bursa Yıldız Kulaçlar Antrenörü ve Milli Takımlar Antrenörü Murat Konak, kısa sürede çok çalışarak bu başarıyı elde ettiklerini söyledi. Konak, önlerinde daha büyük hedeflerin olduğunu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunları gerçekleştiremediklerini belirterek, “Sponsor bulunması halinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirebiliriz. Ülkemizde görme engelli bir yüzücü daha önce olimpiyatlara hiç gidemedi. Ömer ile birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Biz önce dünya şampiyonası, sonra olimpiyatlar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Umarım Bursalılar, kentimizin gurur kaynağı olan görme engelli Ömer kardeşimize gerekli desteği sağlar” diye konuştu.

Aynı zamanda Timsahlar Görme Engelliler Spor Kulübü yüzücüsü olan Ömer Güleç, milli takım antrenörü Murat Konak ile birlikte Almanya’da katıldığı organizasyonda tarihi bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X