Önce kurşun yağdırdı sonra parçaladı!

Kırşehir’in Akpınar ilçesinde 10 gün önce ölü olarak bulunan 22 yaşındaki Doğancan Ö.’nün öldürüldükten sonra katil tarafından mermi çekirdeklerini çıkarmak için parçalandığı belirlendi.

Önce kurşun yağdırdı sonra parçaladı!

Kırşehir’in Akpınar ilçesinde 10 gün önce ölü olarak bulunan 22 yaşındaki Doğancan Ö.’nün öldürüldükten sonra katilin mermi çekirdeklerini çıkarmak için göğsünü parçaladığı ve delilleri yok etmek için yakmaya çalıştığı belirlendi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan baba O.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Durmuşlu köyünde, 10 gün önce öldürüldükten sonra yakılmaya çalışılan bir ceset bulunmuş, jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı ortak çalışmada cesedin 22 yaşındaki Doğancan Ö.’ye ait olduğu belirlenmişti. Doğancan Ö.’nün katilinin bulunması için yapılan çalışmalarda kanlı halı, odun, yanıcı kimyasal madde ve Doğancan Ö.’nün kıyafetlerine ulaşıldı.

Doğancan Ö.’nün kaldığı köydeki evinde inceleme yapan ekipler, kan ve DNA örnekleri aradı. Yapılan aramalarda evde kanlı bir havlu ve mermi çekirdeği bulunurken, mutfaktaki halının bulunmadığı belirlendi. Olay yerinde bulunan kanlı halı Doğancan Ö.’nün babası O.Ö.’nün yakınlarına gösterildi ve halının baba O.Ö.’nün olduğu tespit edildi.

Jandarma ve polis ekiplerinin cinayetin nasıl işlendiğini çözmek için yaptığı soruşturmada Doğancan Ö.’nün göğsünde 5 adet mermi izine rastlandığı, cesedinin yakılmadan önce parçalandığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, Doğancan Ö.’nün sadece kalbinin parçalanmadığı, katilin cesedi mermi çekirdeklerini çıkarmak için parçaladığı ortaya çıktı. Mermi çekirdeklerini bulamayan katilin, son olarak delilleri ortadan kaldırabilmek için cesedi yakmaya çalıştığı belirlendi.

Ekiplerin titiz çalışmalarıyla toplanan deliller çerçevesinde Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla baba O.Ö. gözaltına alındı. Yapılan sorgusunda baba O.Ö.’nün “Olay günü oğlum Doğancan, sabaha karşı Kırşehir merkezde bulunan evime geldi. Beraber arabaya binerek köyümüze geldik. Evde yemek yedik, sabahleyin bir akrabamızın evine kahvaltı yapmaya gittik. Ben daha sonra başka bir akrabama gittim o da eve döndü. Oğlum bana İstanbul’a gideceğini söyledi bende ona 900 lira verip, onu Kırşehir Ankara kara yolu üzerinde bulunan Hamit durağına bıraktım. Daha sonra da bir daha haber alamayınca il merkezinde bulunan Ahi Polis Merkezi’ne kayıp ihbarında bulundum. Benim bu konuyla bir alakam yok” diye ifade verdiği ortaya çıktı.

Olayda kullanılan tabanca ile ilgili olarak ise baba O.Ö.’nün, “Ruhsatsız tabancam vardı. Ama son gelişinde tabancayı oğluma verdim. O da ne yaptı bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Yapılan soruşturma ve delillendirme çalışmaları neticesinde gözaltına alınan baba O.Ö. ifadesinin ardından tutuklanarak Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, jandarma ve polis Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan resmi rapora göre üzerinde çalışmalarını sürdürecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X