Öncelik IŞİD

Esad`ın denklemin bir parçası olduğunu ancak öncelikle Irak`ı tehdit eden IŞİD ile uğraştıklarını belirten Hagel, “Sadece Esad`ın üstesinden gelmek, IŞİD`i kutusuna geri sokmayacaktır veya yok etmeyecektir” dedi.

Öncelik IŞİD
ABD Savunma Bakanı Chuk Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Temsilciler Meclise Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde Obama yönetiminin IŞİD politikasıyla ilgili oturuma katıldı. Esad’ı değiştirmenin özellikle Suriye’de tüm dinamikleri hemen değiştirmeyeceğini savunan Chuck Hagel, “Şu anda IŞİD Irak’ı ve hükümetini tehdit ediyor. Bu nedenle denklemin bu öğesiyle önce uğraşıyoruz” dedi.
 
Bir soru üzerine Hagel, “IŞİD, müttefiklerimize ve bize tehdit. “Sadece Esed’in üstesinden gelmek, IŞİD’i kutusuna geri sokmayacaktır veya yok etmeyecektir” ifadelerine yer verirken, ABD’nin Suriye politikasını Beşar Esad rejiminin devrilmesini de kapsayacak biçimde genişletileceğini iddia eden haberleri ise yalanlandı. Hagel, Irak ordusu daha etkin hale gelmeye çalışırken IŞİD’e karşı gerçekleştirilecek hava saldırılarının önümüzdeki günlerde yoğunlaşacağını açıkladı.
 
80 BİN ASKER GEREKLİ
 
ABD güçlerinin Irak’tan çekilirken bazı şeyler çözüme kavuşturulmadan Irak’tan çıktığını ifade eden Dempsey, “Bunun herhangi bir şekilde genişletilmesi de yine mütevazi oranda olacaktır” dedi. Dempsey, Musul’un IŞİD’den geri alınması için ABD kara birliklerinin kullanılması ihtimaline açık olduğunu söyledi.
 
ABD’nin büyük bir askeri birlikle bu savaşı kendi üzerine almasının ABD’nin çıkarlarına olacağı gibi bir durumu öngörmediğini bildiren Dempsey, ‘Irak’ın Musul’u geri alıp IŞİD’in eline geçen bölgeleri kurtarmak ve Suriye sınırının kontrolünü ele geçirmek için 80 bin kişilik askeri bir güce ihtiyacı var. Biz de bu gücün oluşması için desteğimizi vereceğiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X