Öncelik yayalara

Orhangazi’de kent ulaşımı masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çağlayan, ilçedeki araç yoğunluğundan kurtularak, yayalaşmaya öncelik vereceklerini belirtti.

Öncelik yayalara

NEVZAT OKUMUŞ 

Orhangazi’de sürekli artan kent trafiğindeki sıkışıklığı azaltmak için arayışlar sürüyor.

Son olarak düzenlenen kent ulaşım konulu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, oldukça uzun süren trafikteki araç yoğunluğundan kurtularak, yayalaşmaya öncelik vereceklerini söyledi. 

Alt yapı çalışmalarının sonuna gelinen ilçede Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Cengiz Akyol, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Nida Karadayı Aydın ve teknik personeli ile belediye başkan yardımcıları Necmettin Şahin, Şemsi Kılıç, Aydın Sancar, Fen İşleri Müdürü Abdurrahman Güney ve Büyükşehir Koordinatörü İsmail Özbey’i bir masada buluşturan Belediye Başkanı Çağlayan, ‘Talep önceliğini belirlemek suretiyle 2016 yılında da çalışmalarımızı bu işbirliği ve dayanışma içinde tüm hızıyla devam ettireceğiz’ dedi. 

ÖNCE ESTETİK

Şehir estetiğini önde tuttuklarını, ilçenin şehirleşme ve altyapı konusunda yaşadığı talihsizlikleri bir önce geride bırakıp, Orhangazi’yi artık ayağa kaldırmak istediklerinin altını çizen Neşet Çağlayan, ‘Orhangazi’yi yaşanabilir güzel bir ilçe haline getirmekte kararlıyız. Bu konuda Ulaşım Daire Müdürümüz Cengiz Akyol ile ilişkilerimize ağırlık veriyor, mevcut sıkıntıları da kısa sürede aşmak istiyoruz’ şeklinde konuştu. 

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Cengiz Akyol da, Belediye Başkanı Çağlayan’a karşı özellikle sevgi ve saygı duyduklarına vurgu yaptı. Akyol, ‘Bizler kendisinin bürokratı gibi çalışıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir sıkıntımız olmadı. Bundan sonra da elimizden gelenin fazlasını yapıp, Orhangazi’nin eksikliklerini gidermeye çalışacağız’ dedi. 

Toplantıda ilçenin genel planı üzerinde yapılan çalışmalar işaretlenerek, aciliyet gösteren bölgeler değerlendirildi ve belirleme yapıldı. İlçenin ulaşım konusundaki gereksinimleri maddeleştirildi ve öncelik durumuna göre yatırım programına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X