Öncelikli hedefimiz sağlıklı bir kent

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Ekoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Cengiz Türe’yi makamında ağırladı.

Öncelikli hedefimiz sağlıklı bir kent

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın yerel yönetimlere önemli görevler yüklediğini belirten Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz ve bilimin ışığında sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Nilüfer’de, kentsel karbon yönetimi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının farkındalık yaratacak biçimde kullanılmasını öncelikli hedeflerimiz arasına koyduk. Bu konuda iyi uygulama ve örnekleri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydeden Prof. Cengiz Türe de, Sağlıklı Kentler Birliği danışmanlığı görevinin verdiği yetki ve sorumlulukla kentlerin ekolojik zeka yönetiminde farkındalık yönetimi çalışmalarının toplumsal karşılığı için deneyimlerin paylaşılması gerektiğini belirtti. 

İklim değişikliğinin kente vereceği zararlar konusunda bilgilendirme yapılması halinde gönüllü olarak destek vereceğini ifade eden Prof. Türe, ekolojik zeka üzerine çalışmalar yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X