‘Öncelikli talebimiz silahların susması’

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ergül Çiçek, bugün son düzlüğe girilen toplu sözleşme maratonu ile ilgili olarak, “Ülke kan gölü, bu durdurulmadığı sürece hiçbir talebin kıymeti yok. Bizim öncelikli talebimiz silahların susturulması” dedi.

‘Öncelikli talebimiz silahların susması’

ASLIHAN AYDIN

 

Çiçek, Baro Lokali’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının geriye dönük kayıplarının karşılanması gerektiğini söyledi. Geçici hükümetle toplu sözleşme olmayacağını, görüşmelerin eylül-ekim aylarına ertelenmesini istediklerini dile getiren Çiçek, Türkiye’nin koşulları düşünülerek toplu sözleşmenin yapılması gerektiğini vurguladı.

NET OLUNMALI

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz ise, barış ve kardeşlik sürecinin yeniden hakim olmasını istediklerini ifade ederek, “Böyle dönemlerde emekçiler kaybeder. Çünkü emekçilerin talepleri bu dönemde baskın sorun olmaktan çıkar. Bir an önce köklü bir hükümetin kurulması gerekiyor, seçimse seçim, net olunmalı ikircikli tavırlar her zaman ekonomiyi bozar” diye konuştu. Ayyılmaz, asgari ve düşük ücretle çalışanların, vergi kesintilerinden muaf tutulmasını istedi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Bursa Şube Başkanı Uğur Üçöz, sendika olarak en önemli sorunlarının özelleştirme ve kadrolaşma olduğunu belirtti. Eşit işe eşit ücret verilmesini talep eden Üçöz, “Görevde yükselme sınavları düzenli olarak yapılmalı, esnek ve kuralsız çalışmaya son verilmelidir. İş cinayetleri durdurulmalı, meslek hastalıkları yeniden tanımlanmalıdır” dedi.

EĞİTİMCİLER YIPRANMA HAKKI İSTİYOR

Taleplerini sıralayan Eğitim-Sen Şube Başkanı Cihat Uygur, isteklerini şöyle sıraladı: ”Tüm ek ödemeler temel ücrete ve emeklilik hesaplamasına dahil edilmeli, eğitimcilere yıpranma hakkı verilmeli, öğretmen, hizmetli ve teknik personel açıkları kadrolu istihdam ile kapatılmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X