Önerileri uygulayan çiftçilere ödül

Büyükorhan’da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün uyarı ve önerilerini uygulayan çiftçiler ödüllendiriliyor. Çiftçilerin, uygulama ile üretimde kazanç sağladığı görülüyor.

Önerileri uygulayan çiftçilere ödül

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçe genelinde bitkisel ve hayvansal üretim ile uğraşan çiftçileri ödüllendirilirken, sağlıklı üretim amaçlanıyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından yapılan ziyaretlerde eksiklikler yerinde tespit edilerek çiftçilere çözüm önerisi sunuluyor. Bir sonraki ziyarette işletme sahibi, ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin çözüm tavsiyesini uyguladığı takdirde, bunun karşılığı olarak teşvik amacıyla müdürlük tarafından çeşitli hediyeler verilerek ödüllendiriliyor. Bu hediyeler arasında fidan, fide yem gibi ödüller yer alıyor.

YANLIŞ UYGULAMAYA SON…

Yapılan bu uygulama ile çiftçilerin üretim anlamında da kazanç sağladığı görülüyor. Aktaş Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ali Ertan, “Büyükorhan İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli arkadaşlar ayda dört beş defa ziyaret etmekte. Kendim küçükbaş hayvancılık yapıyorum. Yaptığım işi anadan, babadan nasıl gördüysek öyle yapıyorduk. Ancak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri yapmış oldukları ziyaretlerde, özellikle yetiştiricilik ve beslemede yanlış uygulama yaptığımı söylediler. İlçe Tarım personeli bu konuda bana yardımcı olarak, daha kârlı bir üretim yapmama vesile oldu. İlçe Tarım Müdürlüğümüze, yapmış oldukları bu güzel uygulamadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜRETİCİYE DESTEK…

Büyükorhan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal ise, “Bakanlığımızca Türkiye genelinde her işletmeye daha kârlı üretim yapabilmesi, sorunların yerinde çözümü için bir ziraat mühendisi ve bir veteriner hekim ataması yapılarak, Tarımsal İşletme Danışmanlığı ( TİD ) modeline geçilmiştir. İlçe sınırlarımızda da her köyümüzde her işletmenin sorumlu olduğu personelimiz mevcut. Kurum çalışanlarımız yapmış oldukları ziyaretlerde bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili sorunları yerinde görerek, çözümü noktasında üreticilerimize yardımcı olmakta” dedi.

YENİ HEDİYELER GELİYOR…

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Bizler de kurum olarak personelimizin pratik bilgilerini hayata geçiren Büyükorhanlı üreticilerimizi imkânlarımız dâhilinde ödüllendiriyoruz. Bugüne kadar fidan, fide, yem hediye ettik. Bir sonraki uygulamamızda, başarılı en az 10 üreticimizi tulum ile ödüllendirmeyi planlamaktayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X