Onkoloji gelişiyor

Türkiye’nin tek onkoloji hastanesi olan Onkoloji Hastanesi, son bir yılda gösterdiği gelişimle dikkat çekiyor.

Onkoloji gelişiyor

Hem Bursa’nın hem Marmara Bölgesi’nin kendi alanında tüm yükünü üstlenen Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin Yöneticisi Op. Or. Oktay Çelik, son teknolojik cihaz ve donanımlarla modern tıbbın imkanları kullanılarak çoğu hastanede olmayan donanım ve insan gücü ile hizmet verdiklerini belirtti. 

Göreve geldikleri 2015 yılının şubat ayından itibaren hastanenin imajını ve prestijini artırmaya yönelik hamleleler yaptıklarını ifade eden Çelik, bunun karşılığını da rakamsal verilerle aldıklarının altını çizdi. 

2013 yılındaki poliklinik sayısının 182 bin 230, 2014 yılındaki poliklinik sayısının da 201 bin 839 olduğunu belirten Çelik, “Biz göreve geldikten sonra 10 aylık süredeki poliklinik sayısını 259 bin 996”ya çıkardık. 19 bin dolayında olan kemoterapi sayısını da 22 bin dolayına çıkardık. Yıllık 38 bin lira civarında olan tahakkuk miktarını da 10 aylık sürede aşarak yaklaşık 40 bin liraya çıkardık” diye konuştu. 

TEKNOLOJİYE TAKİP 

Dr. Oktay Çelik, her geçen gün gelişim kaydeden TIP alanındaki yenilikleri vatandaşların hizmetine sunmak adına gayret gösterdiklerini belirterek, “Radyoloji Ünitesinde Röntgen ve mamografi cihazlarını digital hale getirdik. ‘Kanser Erken Tanı’ polikliniğini açtık. Onkolojik Palyatif Bakım Merkezi’ni açtık. USG için 120 gün olan randevu sürelerini günlüğe döndürüp, USG hizmeti için artık hastaları bekletmiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X