Onkoloji Hastanesi’nin yatırım atağı sürüyor

Yıllardır Bursa gündeminde yer alan ‘tam otomatik kemoterapi sistemi’ 7.2 Milyon TL’lik yatırımla Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bünyesine kazandırıldı.

Onkoloji Hastanesi’nin yatırım atağı sürüyor

Ramazan Bayramı sonrasında hizmete girecek olan Tam Otomatik Kemoterapi Sistemi ile Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Türkiye’deki 8. Merkez durumunda gelecek.

Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oktay Çelik, Bursalıların hizmetine bir yenilik daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Tam Otomatik Kemoterapi cihazı ile kanserin tedavisinde doğru ve tam bir tedavi sağlanacak” dedi. 

Tam otomatik kemoterapi sisteminin kapalı sistem olması nedeniyle ilaç hazırlanırken çalışan güvenliğinin de ön planda tutulacağını belirten Çelik, “Birkaç basamakta yapılan kontroller ile doğru ilacın doğru miktarda kullanılmasını sağlayarak hasta güvenliği sağlanmış olacak. İlaçların kapalı ortamda hazırlanması nedeniyle aynı flakondan birden fazla hastaya kullanılmasına olanak sağlayarak ve flakon içerisindeki ilacın tamamı kullanıldığı için ilaç tasarrufu sağlanacak. Kapalı sistem olması nedeniyle ilaçların çalışanlara ve çevreye bulaşması önlenmektedir” dedi.

Sistem sayesinde ilaç tasarrufunun da sağlanacağını ifade eden Çelik, çoğu ithal olan kanser ilaçlarının kullanımındaki tasarruf ile ülke ekonomisinin giderlerinin de düşeceğine vurgu yaptı. 

Tam Otomatik Kemoterapi hizmeti ile yüzde 30 kapasite artışının sağlanacağının altını çizen Çelik, “Cihazının hastanemize kazandırılmasında başta bakanlığımız olmak üzeren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X