Onkoloji yeniliklerde hız kesmiyor

Son dönemde gelişen teknoloji paralelinde birçok yeniliğe imza atan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Radyasyon Onkolojisi Bölümü’ne ikinci Radyoterapi Cihazı’nı (LİNAC – Linear Acceleratör – Lineer Hızlandırıcı) kurarak günlük 80 hastaya hizmet verece

Onkoloji yeniliklerde hız kesmiyor

Bir süre önce Tomoterapi cihazı ile günlük 140 hastaya hizmet verilen hastanede, LİNAC cihazı ile günlük 80 hastaya daha hizmet verilerek, günlük 220 hastaya Radyoterapi Tedavisi uygulanıyor. LİNAC cihazının kafa içerisinde elektrikten X ışınları elde ederek çalışan bir cihaz olduğunu belirten Onkoloji Hastanesi Yöneticisi Dr. Oktay Çelik, “Bu cihaz hemen hemen tüm kanserlerin tedavisinde çok etkili bir biçimde kullanılır. Tedavi ile ilgili bilgiler bilgisayarda saklanır ve gerektiğinde kullanılabilir. Kullanıcı hatası en az düzeye indirilmiştir ve gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor. Bu hizmetimiz 10 gün içinde başlayacak” dedi.

LİNAC Radyoterapi cihazının tümöre maksimum doz da X ışını verdiğini belirten Çelik, “Sağlam çevre dokuyu korur ve X ışınının zararlı etkileri minimuma indirilir. Böylelikle kanserli dokuda tedavi edici en iyi fayda sağlanır. 1 milyon 600 bin avroluk bu cihaz ile Bursa sağlığına büyük katkı sağlandı” diye konuştu.

Türkiye’nin kanser tedavi merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Çelik, “Gelişmiş ülkelerdeki tedavi cihazlarını getiriyoruz. Hastanenin fiziki durumunu geliştiriyoruz. Bunun yanında da daha fazla hastaya tedavi hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X