Onkoloji’de sonuç için sıra bekleme devri bitti

Onkoloji Hastanesi Türkiye genelinde ilk kez hayata geçirilen bir uygulama başlattı.

Onkoloji’de sonuç için sıra bekleme devri bitti

Yeni kurulan ‘sonuç verme’ cihazı ile hastalar sıra beklemeden kendi tahlil sonuçlarını barkod okutarak ya da T.C. kimlik numalaralarını girerek alabiliyorlar. 24 saat kesintisiz olarak sunulan hizmet sayesinde hastanenin ‘tahlil sonucu alma’ bölümündeki yoğunluk ve zaman kaybı da önlenmiş oldu. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Oktay Çelik, uygulamanın hem hastane çalışanları hem de hastalar için çok önemli bir kolaylık olduğunu belirterek, “Türkiye’de ilk kez geçilen bir uygulama oldu. Belediyelerde ve bankalarda görmeye alıştığımız kioskları artık alışagelmiş sıramatik olarak görmeyip, proje geliştirerek “Sonuç verme cihazı”  olarak kullanmaya başladık” dedi.

Daha önce hastaların tahlil sonuçlarına ulaşmak için sıraya girdiğinin altını çizen Çelik, “Hasta başına işlem süresi uzuyordu şimdi ise 1-2 dakika içinde hastalarımız tahlil sonuçlarına ulaşabilmektedirler. Sonuç verme cihazıları sayesinde hastalarımız, laboratuvar, patoloji, tomografi sonuçlarına sıra beklemeksizin ulaşabildikleri noktalar olmuştur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X