Onkoloji’ye tam otomatik kemoterapi ünitesi

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bünyesine kazandırılan Tam Otomatik Kemoterapi Ünitesi, Endoskopi Ünitesi ve mescit törenle hizmete girdi. Tam Otomatik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi’yle, kanser hastaları için doğru ilacın doğru doz ile doğru zaman

Onkoloji’ye tam otomatik kemoterapi ünitesi

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Toplam 7 milyon 200 bin liralık yatırım ile gerçekleşen yeni bölümlerin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kamu Hastaneneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez katıldı.

 

SAĞLIK ALANINDA DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ…

 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlık alanında büyük atılımlar yapıldığını hatırlatarak, artık sağlık alanında dünya ile yarışacak düzeye geldiklerini söyledi. sağlığın her şeyin başında geldiğini vurgulayan Altepe, “Önceden yabancı ülkelerin sağlık hizmetlerinden bahsedilirken şu an Türkiye, sağlık hizmetlerinde de öne çıktı. Geçmiş yıllarda ambulans sıkıntıları çekildi. Şu anda ambulans helikopterlerimiz, uçaklarımız var. Yeni birimlere kavuşan Onkoloji Hastanesi, sadece Bursa’ya değil çevre illere de hizmet veriyor. Yeni yapılan yatırımlarla birlikte bu hastane vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacak ben emeği katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın da, Tam otomomatik kemoterapi cihazı sayesinde ilaç hazırlama işlemi sağlık personelinin doğrudan müdahalesi olmadan hazırlanacağını belirterek, çalışanların kanser ilaçlarına maruz kalma riski ile iğne yaralanmalarının da sona ereceğini kaydetti.

 

BABAMIN OĞLU OLMAKTAN GURUR DUYDUM…

 

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de, “Hastanede yapılan hizmetleri görünce babamın oğlu olmaktan gurur duydum. Onun yaptığı katkıyı burada devam ettiriyor olmaktan mutluyum. Çaba harcayan herkese binlerce teşekkür ediyorum. Bizler de elimizden geldiği kadar desteklerimiz devam ettirmeye çalışacağız” dedi.

DÜNYADA SAYILI MERKEZDE VAR…

Kurulan Tam Otomatik Kemoterapi Ünitesi’nin dünyadaki kemoterapi hazırlama konusunda en ileri teknolojiye sahip. Dünyada sayılı merkezlerde yer alan Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi, Türkiye’de sadece 8 merkezde bulunuyor. Kanser hastalarının tedavisinde ve sağlık turizminde büyük bir adım atılacak olan üniteyle kanser hastaları için doğru ilacın doğru doz ile doğru zamanda hazırlanması ve ilaç tasarrufu sağlanmış olacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X