‘Onları en derinden vurmak için…’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD’in giderek toprak kaybettiğini ve stres altında olduğunu belirterek, “Lübnan’daki patlama, Mısır’da olanlar, Ankara saldırısı ve şimdi Paris’i düşününce onları en derinden vurmak için çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız”

‘Onları en derinden vurmak için…’

Kerry, Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştükten sonra basına kısa bir açıklamada bulundu.

Hollande ile teröre karşı mücadelede atılacak adımları görüştüklerini belirten Kerry, IŞİD mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine işaret etti.

Kerry, IŞİD’in giderek toprak kaybettiğini ve stres altında olduğunu belirterek “Lübnan’daki patlama, Mısır’da olanlar (Rus uçağının düşmesi), Ankara saldırısı ve şimdi Paris’i düşününce onları en derinden vurmak için çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız” dedi.

Paris’i 13 Kasım’da kana bulayan ve terör örgütü IŞİD tarafından üstlenilen saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X