Online TEOG sınavı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından yürütülen ‘e-öğrenme’ projesi kapsamında, Koç Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencilerine, TEOG sınavının tablet bilgisayarlar kullanılarak on-line deneme uygulaması gerçekleştirildi.

Online TEOG sınavı

5 derslikte gerçekleştirilen deneme sınavına 75 öğrenci katıldı. Öğrenciler tablet bilgisayarları kullanarak, Türkçe, İngilizce, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden soruları iki oturumda yanıtladı. Sınavla ilgili tüm aşamalar elektronik ortamda anlık izlenebildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘moodle’ olarak tanımlanan uzaktan öğrenme uygulamasının bir parçası olan ‘e-sınav’ uygulamasını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sınavın bütün aşamaları, sistem yöneticisi tarafından başından sonuna takip edildi. Hangi sınıfta hangi öğrencinin ne durumda olduğunu anında görüntüleyebildik. Ayrıca sınav bittikten sonra da sonuçları ve analizleri hemen belli oldu’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X