Onur Özbizerdik hakkında flaş karar

Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ı darp ettiği ve polis memuru İbrahim Güney’i de kulağından ısırarak yaraladığı iddiasıyla yargılanan Onur Özbizerdik hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Onur Özbizerdik hakkında flaş karar

İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Onur Özbizerdik katılmadı, müşteki eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan ise duruşmada hazır bulundu.

 

“Hiçbir sebep yokken yaralandım”

 

Davaya müdahilliğine karar verilen Saçan, sanık Özbizerdik’in iddianamede belirtildiği şekilde gözüne yumruk attığı ve kendisini darp ettiğini belirterek, “İstanbul Organize Suçlar Şube müdürü olduğum dönemde sanık hakkında işlem yaptım ve bu işlemden sonra da sanığı hiç görmedim. Herhangi bir husumetim de yoktur. Hiçbir sebep yokken yaralandım. Arkadaşımın doğum günü için gece kulübünde bulunurken sanık arkamdan yanıma gelerek bana doğru seslendi ve yumruk atıp gitti. Eski görevim nedeniyle yaptığını düşünüyorum.” dedi.

 

Sanık Özbizerdik’in avukatı Musafa Köse ise müvekkilini bir sonraki duruşmada hazır edeceğini bildirdi.

 

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, usulüne uygun davetiye çıkarılmasına karşın duruşmaya gelmeyen sanık Özbizerdik, hakkında zorla getirilme kararı çıkardı.

 

Olay yerinde tutanak tutan polis memurları hakkında da zorla getirilme emri düzenleyen mahkeme, İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne yazı yazılarak, müşteki Adil Serdar Saçan’ın görev yaptığı dönemde sanık Özbizerdik hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmadığının sorulmasına hükmetti.

 

Mahkeme duruşmayı erteledi.

 

İddianameden

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 25 Eylül 2016’da bir gece kulübünde dava konusu kavgaya karışan şüpheli Özbizerdik’in, ihbar sonucu gözaltına alınmak istendiği ancak buna karşı koyduğu belirtiliyor.

 

Söz konusu olayda Özbizerdik’in, polis memuru İbrahim Güney’i kulağından ısırarak yaraladığı ve Adil Serdar Saçan’ı da yumrukla darp ettiği anlatılıyor. İddianamede şüphelinin, “görevi yaptırmamak için direnme”, “kamu görevlisine karşı basit yaralama” ve “basit yaralama” suçlarından 2 yıldan 8 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X