OPEC’in petrol üretimi azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC), ham petrol üretimi şubatta bir önceki aya göre günlük 140 bin varil düşerek, 30,02 milyon varile geriledi.

OPEC’in petrol üretimi azaldı

OPEC’in şubat ayına ilişkin ‘Petrol Piyasası Raporu’na göre, bu yıl için küresel petrol talebi tahmini, günlük 40 bin varil artarak 92,37 milyon varile çıktı. Bir önceki raporda, söz konusu rakamın günlük ortalama 92,32 milyon varil olacağına yer verilmişti. 

Bu yıl için küresel petrol talep artış miktarı günlük 1,17 milyon varilde sabit tutulurken, talep artışının yarısının Çin ve Ortadoğu kaynaklı olacağı öngörülüyor. Şubatta küresel petrol arzı bir önceki aya göre günlük 60 bin varil gerileyerek, 93,57 milyon varil seviyesinde gerçekleşti. Küresel petrol üretiminde OPEC’in payı, ocak ayına göre düşerek yüzde 32,1’e indi. 

OPEC’in ocak ayındaki petrol üretimi günlük 30,15 milyon varilden, şubatta ortalama 30,02 milyon varile düştü. Rapora göre, Irak, Nijerya ve Libya’da üretim azalmaya devam ederken, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te petrol üretimi yükselmeye başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X