Operasyon başladı: 5 terörist öldürüldü

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 9 köy ve bu köylere bağlı mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Operasyon başladı. Operasyon kapsamında ikisi grup sorumlusu 5 terörist öldürüldü.

Operasyon başladı: 5 terörist öldürüldü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde opersayon başladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik  emniyetin ve kamu huzurunun sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32-ç maddesi gereğince 04.04.2017  günü saat 00.00’dan geçerli olmak üzere Çavuşlar, Anadere, Odabaşı, Kuşluca,  Yediveren, Dönertaş, Teknecik, Sallıca ve Kısıklı köyleri  ile mezra ve  bağlılarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar  verilmiştir.

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyondan ilk bilgiler geldi Anadere köyü kırsalında çıkan çatışmada 5  terör  örgütü üyesi öldürüldü.   Arama tarama faaliyeti sırasında bir grup teröristle karşılaşan  güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, aralarında grup sorumlusu iki teröristin de bulunduğu 5  terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi. Öte yandan Tokaçlı köyü kırsalında yapılan arama faaliyetinde 2 bidon  içerisinde patlamaya hazır ancak düzeneği kurulmamış 270 kilogram mazotla  karıştırılmış amonyum nitrat ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X