Operasyon genişliyor

Bursa’daki büyük uyuşturucu operasyonuna Emniyet Genel Müdürlüğü de el attı. Eroinin çıkış yeri olan Van ve teslimatın yapılacağı İstanbul’da da soruşturma var.

Operasyon genişliyor

OKTAY KAYALAR

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, Van’dan Gemlik’e zeytin getirmek üzere yola çıkan TIR’ı, önceki akşam Kestel yakınlarında durdurunca son yılların en büyük operasyonuna imza atmış oldu.

TIR’ın dorsesinde narkotik köpeği ‘Alfa’ ile birlikte yapılan aramada tavana özel olarak dizayn edilen raylı sistemdeki gizli bölgede 165 kilo ero ele geçirilmişti. 320 paket eroinin piyasa değerinin ise 7 milyon lira olduğunu açıklayan Emniyet Müdürü Selami Yıldız, operasyona katılan polisleri tebrik etmişti.

BARONLAR BİLİNMİYOR

Gözaltına alınan TIR’ın sürücüsü M.K. (64) ile yardımcı şoför E.E. (44) Emniyet’teki sorgularının ardından ıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, operasyonla ilgili soruşturma da genişliyor.Polis şimdi, eroinin kime ait olduğu ve yurtiçi mi yoksa yurtdışında mı piyasaya sürüleceğine yanıt arıyor.

Polislere Gemlik’te yük boşalttıktan sonra İstanbul’a devam edeceğini söyleyen M.K.’nın, ‘Yakalanmasaydım beni telefonla arayacaklardı. Uyuşturucuyu bu kişilere teslim edecektim. Kendi payıma düşen parayı malın teslimi sırasında alacaktım. Ama bu kişilerin kim olduklarını bilmiyorum’ dediği öğrenildi.

Bursa Polisi, uyuşturucu baronların kimliğini belirleyebilmek için İstanbul ve Van Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle işbirliği yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X